Creatine

Creatine kopen

Via het internet kun je gemakkelijk creatine kopen. Deze shops hebben de meeste vormen, merken en soorten creatine:

Creatine kopen bij Bodystore

Creatine is een door veel sporters gebruikt supplement ter verbetering van de conditie en bevordering van spiergroei. Als beginnend sporter zal je op je zoektocht naar de werking en mogelijkheden van creatine allerlei termen tegen komen waar je misschien nooit van gehoord hebt. Op deze pagina staat uitleg over termen en producten die gerelateerd zijn aan creatine.

Creatine Monohydrate

Creatine Monohydrate of creatine monohydraat is een synthetische vorm van creatine. In plaats van de creatine te ontrekken aan vlees wordt creatine gemaakt. Creatine monohydraat is waarschijnlijk de meest gebruikte vorm van creatine.

Creatine ethyl ester

Door creatine monohydraat te binden aan een ester wordt creatine monohydraat verkregen. Deze vorm van creatine heeft als voordeel dat het lichaam de creatine beter absorbeert. Van creatine monohydraat hoeft dus minder te worden ingenomen dan van gewone creatine.

Creatine Support system

Net als bij creatine ethyl ester wordt in het geval van een creatine support systeem, gewone creatine monohydraat gebonden aan een ander werkzame stof met als doel de opname door het lichaam te vergroten. Dergelijke creatine soorten zijn met name voor mensen die problemen ervaren bij het innemen van gewone creatine zoals b.v. buikklachten. Doordat je van een creatine support systeem minder hoeft in te nemen door de beter opname is de kans op bijwerkingen aanzienlijk kleiner. Had je echter geen bijwerkingen dan is de noodzaak er eigenlijk niet omdat gewone creatine een stuk goedkoper is.

Creatine serum

Het klinkt heel geheimzinnig maar eigenlijk is creatine serum gewoon vloeibare creatine. Er is veel discussie te vinden of creatine serum beter is dan creatine poeder. Beweert wordt dat creatine serum makkelijker opgenomen zou worden door het lichaam en buiten dat ook een sterker effect zou hebben. Evenzo is zijn genoeg gebruikers ervaringen te lezen waar dit ten stelligste wordt ontkent en creatine serum slechts als marketing wordt afgedaan. Het beste is waarschijnlijk op eigen ervaring af te gaan waar jou lichaam het beste op reageert. creatine serum of creatine poeder.

Pure creatine

Creatine monohydraat bestaat uit 88% creatine en 12% water. Dit wordt gemakshalve bestempelt als 100% puur. In het geval meer dan 100% creatine wordt geclaimd is de verhouding tussen creatine en water net wat groter b.v. 90% om 10%

Kreatinine

Dit is een afvalproduct dat ontstaat bij de omzetting van creatine in energie. Kreatinene wordt afgescheiden door de nieren en verlaat via het plassen ons lichaam. Een langdurig teveel aan creatine suppletie kan een overbelasting voor de nieren beteken.

Sommige sporters zweren erbij; creatine!

Creatine staat niet op de dopinglijst, stimuleert de spieropbouw.

disclaimer | privacy | © 2020 | creatinegids.nl | sitemap